mandag, 21 mai 2018
A+ R A-

Brosme

 

Nybakt mamma? Husk å spise sjømat når du ammer. Barn får tilført omega-3-fettsyrer
gjennom morsmelken og omega-3-fettsyrer er helt nødvendig for at de skal utvikle hjernen.

SESONG
Hele året

STØRRELSE
Opptil 110 cm og 15 kg

 INSPIRASJON OG OPPSKRIFTER
www.godfisk.no

Fisken/fisket
I kroppsformen minner brosmen litt om lange,
men den er mer lubben og har dessuten bare
én sammenhengende ryggfinne.

I Norge er brosmen vanlig i dypere fjorder
på Vestlandet og langs kontinentalskråningen
(eggakanten). Den forekommer på 50–1000 m
dyp, men er vanligst mellom 200–500 m. De
viktigste gytefeltene er mellom Skottland,
Færøyene og Island.

Det norske fisket foregår hele året, i nord
hovedsaklig langs eggakanten til ca. 72°N. Det
tas også litt brosme som bifangst i trål. Fisket
i sør utøves hovedsaklig av banklineflåten fra
Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

 

Vanlige fangstredskaper
Bunntrål, bunnline, bunngarn.

Anvendelse
Omsettes som fersk eller frossen filet eller lettsaltet
filet.
Brosme har et fast fiskekjøtt med en
smak som kan minne om hummer og den
kan lett tilberedes i små stykker som til woksteking.
Kjøttet er saftig og fint og i tillegg til
stekte retter er den velegnet i ovnsbakte retter.
Lettsaltet filet kan kokes eller brukes i ulike retter.

 

Næringsinnhold
Brosme er en mager fisk og en god proteinkilde.
Den inneholder også mye vitamin B12.